Aspi's

Leeftijd: 
16 - 18 jaar

Aspirant: dat ben je fulltime, samen met een troep enthousiastelingen van jouw leeftijd. Een goeie sfeer in een hechte groep, daar wordt keihard aan gewerkt. Een echt oranje-gevoel, en dan is er van alles mogelijk. Van hevige (kracht)spelen, stevige discussies, knotsgekke competitiespelen, kinderachtige poppenkastopvoeringen tot groots opgezette projecten.

De Aspiploeg heeft een speciale plaats in de chirogroep: ze mogen al eens iets meer dan een andere afdeling. Hier hangt ook een grotere verantwoordelijkheid aan vast. Zo krijgen de Aspiranten al eens een taak tijdens het zondagnamiddag-gebeuren: een namiddag samen met de afdelingsleiding een programma in elkaar boksen voor de kleinsten.

Ook op bivak hebben ze een speciale plaats en kunnen ze betrokken worden bij de bivakvoorbereidingen, de voorwacht,… De jongere afdelingen durven al eens opkijken naar de ‘grote’ Aspi’s. Maar bovenal zijn ze natuurlijk nog Aspirant, en daar moeten ze volop van kunnen genieten.

Wil je ze aan het werk zien, trek dan maar eens naar een Aspicafé! Of misschien loop je een zingende Aspigroep tegen het lijf op één of ander groot evenement. Je herkent ze aan hun chirokledij met oranje tint. Begroet ze vriendelijk!

De Aspileiding zijn Birte, Manu, Michiel en Vincent.

Birte

Manu

Michiel

Vincent